Здравеите,моля помогнете със съвети ако можете.преди време излязох от пътя и влязох в канафка и разбих предницата в дясно сменях шарнир и чашка на пружината,както и лагера на макферсона после ми направиха и реглаж и всичко уж е наред но при скорост над 100км/ч скоростният лост започва да вибрира и да издава много неприятен шум,понякога затихва едва след 140км/ч,но не винаги.Ако някои може да помогне-Благодаря ви.
Известие
Collapse
No announcement yet.
вибрации на скоростния лост при висока скорост
Collapse
X
-
Re: вибрации на скоростния лост при висока скорост
Първоначално публикувано от simoneЗдравеите,моля помогнете със съвети ако можете.преди време излязох от пътя и влязох в канафка и разбих предницата в дясно сменях шарнир и чашка на пружината,както и лагера на макферсона после ми направиха и реглаж и всичко уж е наред но при скорост над 100км/ч скоростният лост започва да вибрира и да издава много неприятен шум,понякога затихва едва след 140км/ч,но не винаги.Ако някои може да помогне-Благодаря ви.
-
Aми незнам какво точно е станало но вибрира при тая висока скорост и на 4та и на 5та предавка,но на същите предавки при по ниска скорост до 100км/ч няма вибрации,някои ми каза че можело да се получава от кормилна щанга но в сервиза в който ми преглеждаха колата не откриха нищо такова имаше само шарнир и лагер на макферсона+чашката на дясната пружина отпред,защото приземих първо на дясно колело.ще обикалям още по сервизи та дано някои да успее да открие причината защото е мн дразнещо а и возията на колата не е същата,някък по несигурна я чувствам при високи скорости.Благодаря за мнението.Alfa Romeo 164 2.0 TS 92 год.
Comment
-
Първоначално публикувано от simoneAми незнам какво точно е станало но вибрира при тая висока скорост и на 4та и на 5та предавка,но на същите предавки при по ниска скорост до 100км/ч няма вибрации,някои ми каза че можело да се получава от кормилна щанга но в сервиза в който ми преглеждаха колата не откриха нищо такова имаше само шарнир и лагер на макферсона+чашката на дясната пружина отпред,защото приземих първо на дясно колело.ще обикалям още по сервизи та дано някои да успее да открие причината защото е мн дразнещо а и возията на колата не е същата,някък по несигурна я чувствам при високи скорости.Благодаря за мнението.
тфа да не е некой синхронизатор да е отишъл .. или ако вие сигурно е лагер а ти сигурен ли си че е от скоростната кутия ? поздрави
Comment
-
Провери си за всеки случай дали са ти балансирани гумите. Моята се тресеше от небалансирана гума. Провери също ,когато тресе обери празният ход на педала на съединителя и виж дали се усещат вибрации по педала. УспехAlfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
Alfa 166 2.4 JTD 2003г.
Comment
-
Не е от гумите и аз така мислех и ги балансирах 2 пъти и всичко е наред с тях,ще пробвам утре това със съединителя,но по принцип когато освободя от скорост спират вибрациите.ще я кача пак на стенд да видим какво ще излезе.БлагодаряAlfa Romeo 164 2.0 TS 92 год.
Comment
-
Има една гумена втулка на опорната щанга на ск. лост.Провери да не се е скъсала.Някой гледам,че имат допълнителни тежести на лостовия механизъм на кутията която била точно да обира вибрацийте.Провери тампоните на двигателя.Мислех си и за крива полуоска,но щом викаш че вибрацийте изчеват щом изключиш от скорост не е полуоска.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
Comment